Alen Klabot novi šef Specijalne policije MUP-a

Alen Klabot novi šef Specijalne policije MUP-a

13.03.2019.

Jedanaest je godina bio zapovjednik ATJ Lučko, dok s te dužnosti nije smijenjen zbog krimena da je na vjenčanjima svojih kćeri u Umagu i Zagrebu “upalio” rotirke koristeći službeni automobil u privatne svrhe.

Alen Klabot novi je zapovjednik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova. Ta nam je informacija potvrđena u MUP-u. Klabot na ovo mjesto dolazi s načelničkog mjesta u PU istarskoj. Jedanaest je godina bio zapovjednik ATJ Lučko, dok s te dužnosti nije smijenjen zbog krimena da je na vjenčanjima svojih kćeri u Umagu i Zagrebu “upalio” rotirke koristeći službeni automobil u privatne svrhe. Bio je to razlog za Klabotovu suspenziju, no nakon šest mjeseci pokazalo se da ona nije bila osnovana pa je vraćen na posao, na mjesto zamjenika zapovjednika Specijalne jedinice policije MUP-a.No, malo je tko povjerovao da su “rotirke” bile stvaran razlog njegove smjene. Naime, na obilježavanju 24. obljetnice ATJ Lučko Klabot je umjesto tadašnjem ravnatelju Vladi Dominiću prijavu bio podnio predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, što mu ondašnji vrh policije nije oprostio, iako se Klabot pravdao da je samo želio odati počast vrhovnoj zapovjednici, baš kao što ju je na 20. obljetnicu, neovisno o stranačkoj pripadnosti, bio odao i Ivi Josipoviću. No, nije to bio jedini Klabotov krimen. Među pripadnicima ATJ Lučko govorilo se da je on upozoravao na loše uvjete u kojima rade njegovi ljudi, zbog čega je bio došao u sukob sa Zdravkom Janićem, tadašnjim zapovjednikom Specijalne jedinice policije MUP-a. Upravo je Janića, nakon što je šesnaest godina bio na čelu specijalaca, u studenom 2017. godine zamijenio Vjekoslav Hegedušić, od 1993. pripadnik Specijalne jedinice policije i odlikovani dragovoljac iz Domovinskog rata. S mjesta šefa elitne postrojbe policije Janić je bio prešao na mjesto posebnog savjetnika ministra Davora Božinovića za borbu protiv terorizma, radno mjesto prvi put otvoreno u MUP-u.

Sada smijenjeni Hegedušić još ne tako davno bio je predstavljen kao iznimno perspektivan kadar, što je dio njegovih kolega bio dočekao s podsmijehom, a tadašnji zamjenik šefa specijalne Alenko Ribić, kojeg su mnogi vidjeli kao Janićeva nasljednika, bio je otišao na bolovanje. Doznajemo da će Hegedušić ostati u Specijalnoj policiji, kao Klabotov zamjenik. Policijskom upravom istarskom pak do imenovanja novog načelnika rukovodit će dosadašnji Klabotov zamjenik u toj upravi Božo Kirin.


Kategorije

Novije

No item found!